Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Конкурс солістів-вокалістів та ансамблів малих форм імені Віталія Бобицького2019.09.04 12:36

Конкурс солістів-вокалістів та ансамблів малих форм імені Віталія Бобицького відбудеться 17 листопада 2019 року в Палаці культури міста Луцька. Початок об 11.00.


ПОЛОЖЕННЯ
 про проведення конкурсу солістів-вокалістів 
та ансамблів малих форм імені Віталія Бобицького
 І. Загальні положення Конкурс солістів-вокалістів та ансамблів малих форм імені Віталія Бобицького проводиться управлінням культури, з питань релігій та національностей Волинської обласної державної адміністрації, Обласним науково-методичним центром культури (далі – Конкурс). 
ІІ. Мета Конкурсу 
    2.1. Виявлення та підтримка обдарованої молоді, обмін творчими досягненнями, популяризація вокального мистецтва в різноманітних формах.
   2.2. Основні завдання Конкурсу: розвиток аматорського вокального мистецтва, вдосконалення виконавської майстерності солістів-вокалістів та ансамблів малих форм, поліпшення художнього рівня репертуару, залучення талановитої молоді до активної концертної діяльності, вшанування пам'яті та популяризація творчої спадщини волинського майстра сольного співу Віталія Бобицького. 
ІІІ. Учасники Конкурсу 
      3.1. У конкурсі беруть участь: солісти-вокалісти, ансамблі малих форм (дуети, тріо, квартети) переможці районних, міських конкурсів, що представляють районні (міські) будинки культури, народні доми «Просвіта», сільські клубні заклади, навчальні заклади І – ІV рівнів акредитації, загальноосвітні школи, центри естетичного виховання. 
3.2. Заявки (згідно з додатком) на участь у Конкурсі подаються до 08 листопада 2019 року в Обласний науково-методичний центр культури: 43025, м. Луцьк, вул. П'ятницька гірка, 16. Контактні телефони: 771039, 723546. E-mail: nmckv@ukr.net.
 3.3. Обробку персональних даних здійснювати відповідно до Закону України «Про захист персональних даних». 
IV. Умови проведення Конкурсу 
      4.1. Кожен район, місто, представляє по одному виконавцю – переможцю районних, міських конкурсів. 
4.2. Конкурс проводиться у два етапи: І етап – у районах і містах області; ІІ етап – 17 листопада 2019 року в Палаці культури міста Луцька.
     4.3. Конкурс проводиться у трьох номінаціях (академічний спів, народний спів, естрадний спів): І категорія – учасники від 13 до 14 років (включно); ІІ категорія – учасники від 15 до 17 років (включно); ІІІ категорія – учасники від 18 років.
 V. Програмні вимоги 
5.1. Виконавці представляють на Конкурс два різнохарактерні твори українською мовою загальною тривалістю не більше 08 хвилин.
 5.2. Номінація «Академічний спів»: український класичний твір; твір на вибір виконавця. Виконання у «живому» супроводі. 
5.3. Номінація «Народний спів»: Українська народна пісня, обробка або твір українського автора; Твір на вибір виконавця. Виконання «А capella» або у «живому» супроводі.
 5.4. Номінація «Естрадний спів»: твір українського композитора (сучасна інтерпретація); твір на вибір виконавця. Виконання під фонограму (мінус) на цифровому носії або у «живому» супроводі. У фонограмі забороняється дублювання вокальних партій (бек-вокал) на цифровому носії. 
VІ. Журі Конкурсу 
6.1. Журі оцінює виступ учасників за 10-бальною системою. Членами журі не можуть бути керівники студій, викладачі, вихованці яких беруть участь у Конкурсі. 
6.2. Основними критеріями оцінки є: виконавська майстерність,чистота інтонації і якість звучання, тембральне забарвлення, музичне трактування вокального твору, сценічна культура; художній рівень та відповідність вимогам даного Положення; використання засобів музичної виразності при виконанні вокальних творів. 
VIІ. Нагородження учасників Переможці обласного конкурсу нагороджуються дипломами управління культури Волинської обласної державної адміністрації. заступник начальника управління– начальник відділу регіональної політики та фінансового забезпечення управління культури, з питань релігій та національностей Волинської облдержадміністрації В. Дмитрук


ЗРАЗОК ЗАЯВКИ

 №  Прізвище, ім"я конкурсанта, назва ансамблю дата народження Заклад, який представляє конкурсант  Номінація і категорія  Програма виступу  ПІБ викладача, концертмейстера 


 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"