Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Умови проведення Обласного дистанційного фестивалю-конкурсу «Ти не згасла, зоре ясна»2024.04.10 10:51

ЗАТВЕРДЖЕНО
 Наказ Департаменту культури, 
 молоді та спорту 
Волинської обласної 
державної адміністрації
 від 03 квітня 2024 року № 222
 
УМОВИ 
проведення Чотирнадцятого обласного
 дистанційного фестивалю-конкурсу «Ти не згасла, зоре ясна»
 імені заслуженого артиста України Олександра Самохваленка 

 І. Загальні положення 
1. Чотирнадцятий обласний фестиваль-конкурс «Ти не згасла, зоре ясна» імені заслуженого артиста України Олександра Самохваленка (далі – Фестиваль-конкурс) відбудеться дистанційно. 
2. Організатори фестивалю – Департамент культури, молоді та спорту Волинської обласної державної адміністрації, Обласний науково-методичний центр культури, Волинське обласне ветеранське громадсько-культурне товариство «Холмщина», Громадсько-культурне товариство «Холмщина молода». 

 II. Мета Фестивалю-конкурсу 
1. Виявлення та підтримка талановитих виконавців серед нащадків депортованих українців з українських етнічних земель на території Польщі. Пошук, відродження, популяризація та подальший розвиток музичного, вокального-хорового, образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, поетичних і прозових творів, пов’язаних із цією найзахіднішою гілкою українства. 

 III. Учасники Фестивалю-конкурсу 
1. У Фестивалі-конкурсі беруть участь талановиті виконавці серед нащадків депортованих українців з українських етнічних земель на території Польщі. 

IV. Умови проведення Фестивалю-конкурсу 
 1. Фестиваль-конкурс проводиться у відповідних номінаціях: 
– солісти-вокалісти (у двох вікових категоріях): 
I категорія (молодша) – від 6 до 12 років (включно); 
II категорія (старша) – від 13 років; 
 – вокальні ансамблі та хорові колективи; 
 – музичні виконавці, авторський твір; 
 – читці, театральне мистецтво, авторський твір; 
 – танцювальні колективи та окремі виконавці; 
 – образотворче та декоративно-прикладне мистецтво. 
  2. На Фестиваль-конкурс надсилаються твори, що відображають українське мистецтво Закерзоння, або твори присвячені долі українців цього краю, зокрема, 80-м роковинам початку їх депортації (1 твір до 7 хвилин). У номінації «Образотворче та декоративно-прикладне мистецтво» фото 3-5 робіт (об’ємні роботи мають бути сфотографовані в різних ракурсах – фронтально, ¾ та вид з боку). 
Відеозапис повинен відповідати наступним вимогам: 
– відеозапис конкурсної програми повинен бути хорошої якості, здійснений спеціально для участі у Конкурсі на статичну (нерухому) відеокамеру або смартфон; 
– відеозйомка проводиться без зупинки та монтажу відеоматеріалу, з використанням штативу, лише у горизонтальному положенні (для смартфонів), з якісним звуком (формати MP4, AVI); 
– на записі має бути чітко видно всіх учасників, видно руки конкурсанта в номінації музичні виконавці. 
При завантаженні відеоматеріалу на Google Диск надавати доступ для відкриття файлу. Можна надсилати посилання на відео з каналу YouTube. 
3. Учасники Фестивалю-конкурсу надсилають до 14 травня 2024 року на електронну пошту Обласного науково-методичного центру культури nmckv@ukr.netзаявку (Додаток) та відеоматеріал, що відповідає п.2 розділу IV даних Умов. У Волинське товариство «Холмщина» – тільки заявку. Учасники заявки яких надійшли пізніше вказаної дати або відеоматеріал, яких не відповідає вимогам не допускаються до участі у Фестивалі-конкурсі. 
 4. За консультаціями з питань участі у Фестивалі-конкурсі звертатися: – з понеділка по п’ятницю в Обласний науково-методичний центр культури тел. (0332)723546, 0506618886 – контактна особа Олена Володимирівна Мартинович. – по суботах з 10 до 12 год. в Обласне ветеранське громадсько-культурне товариство «Холмщина» (м. Луцьк, вул. Богдана Хмельницького, 40-Б) тел. 0997842506 – контактна особа Тетяна Павлівна Мельничук. 

 V. Журі Фестивалю-конкурсу 
 1. Для оцінювання виступів учасників Фестивалю-конкурсу створюється журі, до складу якого входять авторитетні фахівці в галузі культури і мистецтва. 
 2. Критерії оцінювання: 
– виконавська майстерність; 
– якість фонограми; 
– відповідність текстів творів тематиці фестивалю; 
– костюм виконавця; 
 – художній рівень робіт аматорів образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва.

Заявка –  за посиланням
 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"