Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

«За честь! За славу! За народ!»2017.09.26 11:23

«За честь! За славу! За народ!»
 Cценарій культурно-мистецького заходу до Дня захисника України

Голос з гучномовця.О, Мати Божа! Ми - твої діти.
                                    Тобі сьогодні приносим квіти,
                                    Тебе благаєм, уклінно просим,
                                    До Тебе в небо ми руки зносим.
                                    Прийми нас, Мати, під свій Покров,
                                    Тобі даруєм серце й любов,
                                    Від нужд і горя нас збережи,
                                    В лихій годині нам поможи.
На сцені ведучі
 Ведучий
. Доброго дня усьому шановному товариству! Кожного року14 жовтня увесь християнський світ з глибокою любов'ю, вдячністю і надією славить Пресвяту Богородицю, Матір Спасителя світу Ісуса Христа. Свято Покрови було найбільшим святом для наших предків – козаків. Козаки настільки вірили в силу Покрови Пресвятої Богородиці і так щиро й урочисто відзначали це свято, що впродовж століть в Україні воно набуло ще й козацького змісту та отримало другу назву – Козацька Покрова. З 2014 року свято Покрови в Україні відзначається ще й як День захисника України.
 Ведуча. Тож, дозвольте щиросердечно привітати шановне товариство, ветеранів війни та військової служби, учасників бойових дій та антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях, учасників українського визвольного руху із святом, святом, що увібрало в себе багаті і славні козацькі традиції, уособлює мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі – із Днем захисника України . Квіти від керівництва … для усіх захисників України.(виносять квіти до пам’ятного знаку, що є у ненаселеному пункті)
 Ведучий. У боротьбі за волю України віддали своє життя кращі сини і доньки нашої держави: козаки, учасники бойових дій, воїни УПА. Нас убивали, нищили голодоморами, вивозили до Сибіру, саджали по тюрмах. Але українська нація – нескорена і вільна! Нинішні події на сході нашої батьківщини – це ще одна сумна сторінка нашої історії. У війни – безжальні очі, у війни – свій рахунок, своя страшна арифметика. Вона, як і усі попередні, несе смерть, каліцтво, одягнула в жалобу тисячі сердець. Ведуча. Тож схилімо голови перед світлою пам’яттю тих, хто віддав своє життя, увійшовши у безсмертя. Прошу вшанувати пам’ять загиблих хвилиною мовчання.(хвилина мовчання)
 Ведучий. Господи! Врятуй мою країну від смертей, Від лютих ворогів, нена́висті і битви. Спаси і захисти наших дітей, Від куль безжальних силою молитви. Запрошуємо (священнослужителя місцевого храму) і кожного з нас з’єднатися в молитві за Україну! Молитва за Україну
1. Слова та музика І. Шерстюка «Помоліться батьки» Виконує народний аматорський жіночий вокальний ансамбль «Чарівниця». Керівник Надія Ковальчук.
 Ведуча. Слово для привітання має… (голова районної ради, керівник громади ін..) Виступ керівництва Ведуча. 14 жовтня 1942 року за рішенням політичного проводу ОУН для захисту мирного населення України від знущань німецької окупаційної влади було створено Українську Повстанську Армію. 74 роки минає з часу створення УПА. Молоді люди, колишні учні йшли на смертельну боротьбу проти гітлерівської та більшовицької окупацій. Сьогодні ми раді вітати в цьому залі людей, які захищали Соборність і незалежність України в ХХ столітті, продовжують її відстоювати і в ХХІ.
2. Вірш «Віри, Надії, Любові.» Читає автор Віра Хом’як.
3. Повстанська пісня. Виконує ветеран, учасник УПА Сергій Міліщук Ведучий.

З вітальним словом до усіх присутніх звертається перший заступник голови районної державної адміністрації Теодор Гавінський та помічник народного депутата України Ігоря Гузя – Андрій Бокоч. Виступи представлених осіб
Ведучий. Вас вітає селищний голова Віктор Войтюк Ведуча. Достойними нащадками Української Повстанської Армії є нинішня молодь, яка вже має право називатися захисниками Вітчизни, бо брала активну участь у Революції Гідності, допомагає і підтримує українську армію від початку військових дій з російськими агресорами на сході України. Описати, а тим більше, відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому. Боротьба за повноцінну незалежність держави тільки розпочинається і вартує не лише щирого патріотизму і любові до неньки України, а й власного життя…
Ведучий. Учасників протистояння – українців та представників інших національностей, що були вбиті під час Революції Гідності у Києві на Майдані Незалежності, назвали – Небесною Сотнею. Вони гинули за честь, за волю, за свою Батьківщину, за право бути справжнім Українцем. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі. Серед них і наш земляк, Сергій Байдовський – Герой України, почесний громадянин району, герой Небесної Сотні.
Ведуча. У залі сьогодні присутні близькі та рідні Сергія. Ми низько схиляємо голови перед його подвигом, жертовністю та патріотизмом. Вони у битві чесно полягли А іншого ні вибору, ні змоги. Вони загинули, але перемогли, Бо віддали життя для перемоги.
4. Слова і музика Лесі Горової «Небесній Сотні» Виконує хор Іваничівської ЗОШ № 2 . Керівник Олеся Лобода
Ведучий. Сьогодні ми просимо у Бога миру для нашої держави, щоб врешті, закінчилась ця безглузда війна. Хай світанки твої, Україно, Сонце сяйвом мережить своїм, Щира пісня у небо хай лине І всміхається щастям наш дім. Щоб під сонцем ясним Україна Величавим розмаєм цвіла, Щоби щиру усмішку дитини Не затьмарила клята війна.
 5. «Я ненавиджу війну» Виконує Дем’ян Артимович, учень загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Гряди
6. Хореографічна композиція «Жіноча доля» Виконує зразковий танцювальний колектив «Прибужаночка». Керівник Лілія Васага Ведуча.

Час лікує рани, але фізичні. А в душі, у пам’яті воїнів назавжди залишаться суворі будні, які випали на їх долю. Їм випало жити – так кажуть про тих, хто повернувся до рідного дому. Я знаю, солдате, нелегко боротись, Важко воїну в битві залишитись живим. Та не смій ти здаватись, чини смерті супротив, Залишайся живим й повернись в рідний дім.
7. Слова А. Бінцаровської, муз. С. Родька «Повертайся солдате» Виконує Інна МоскаленкоВедучий. Немає любові сильнішої від материнської, немає ніжності ніжнішої від ласки і клопотів материнських, немає тривоги тривожнішої від безсонних ночей і незімкнутих очей материнських. Людство існує тільки тому, що існує материнська любов. Немає нічого святішого і безкорисливішого, ніж любов матері. Хто завгодно може зрадити людину, тільки не мама. Cаме сьогодні, як ніколи, нам потрібна мамина підтримка, мамина любов. Мамині очі завжди слідкуватимуть за нами і оберігатимуть нас.
8. Слова та музика Я. Смирнов «Мамині очі» Виконує Аміна Шумик
Ведуча. Дорогі захисники нашої країни! Віддаючи данину вдячності вашій непохитній вірності, солдатському обов’язку, особистій відвазі, бойовому братерству щиро бажаємо кожному з вас міцного здоров’я, миру, благополуччя і щасливого довголіття. Ми дякуємо Вам за те, що забуваючи про страх, про біль, про небезпеку, ви усі, як один, незалежно від віку й занять, встали на боротьбу з ворогом, захищаючи свій дім, свою родину, свою Батьківщину.
9. Слова і музика П.Власюка «Не дивуйтесь Волиняни»
10. «Козаки, гей козаки» Виконує народний аматорський ансамбль народної музики «Бужани» РД «Просвіта» . Керівник Юрій Дицьо.
Читець. Посланцями від Бога сьогодні Є мільйон добровільних людей. І без них ми були б у безодні, Все на плечах твоїх, волонтер. Ти солдату знайшов черевики, Каску, ліки, бронежилет. Він «спасибі» промовив велике, Ти готовий знайти й кулемет. І шукаєш, шукаєш, шукаєш... Все, що треба для наших солдат. Відпочинку ніколи не знаєш Ти, як ангел, ти дух, ти птах. Від утоми складаєш крила І питаєш у Бога: «За що?» Десь на тата чекає дитина. Волонтер, як не ти, то хто? Піднімайся, прошу, мій друже, Бог не лишить тебе в біді. Ти потрібен нам, дуже-дуже, Нашим хлопцям і нашій землі…
 Ведучий. Іваничівщина багата людьми з доброю душею та щирим серцем: Микола Волинець, Микола Шевчук, Юрій Пікута, Петро Ціпа, Петро Сопронюк, Валерій Курстак, Василь Живчин, Іван Пасічник, Олег Хомк та багато інших. Щира подяка за добро, яке ви робите, шановні волонтери, від усього українського роду!
11. Раймонд Паулс Мелодія із кінофільму «Довга дорога в дюнах» Виконує дует трубачів у складі Віталія Нечая та Михайла Ващука.
 Ведуча. Не подолати нашу Україну, не розламати і не похилити, допоки живий український народ! Ведучий. Господи Святий! Кріпкий! Всемогущий! Дай сили українському народу , захисти свою державу, визволи нашу землю від ненажерливого окупанта. Ведуча. Дорогі краяни! Незламної віри вам у майбутнє мирне життя, віри у те, що наша Україна ніколи не впаде на коліна перед ворогом.
 12. Слова М. Діденко, І. Кокуца, Музика Н. Петраш «Слава Україні» Виконує Галина Марущак
Ведучий.
Не дамо в образу нашу землю рідну, Бо усі ми разом, прокрокуєм гідно!
 Ведуча. Буде жито спілим, буде небо синім...
               Слава бійцям нашим! Слава Україні!!!
 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"