Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Пам'яті Тараса Шевченка2024.03.11 16:55

 У весняні, березневі дні, коли пробуджується життя і усвідомлення його цінності, Великий і мудрий Тарас збирає українців до гурту по всій країні. До пам’ятника Тарасові Шевченку в Луцьку 9 і 10 березня зійшлося чимало люду. 
 З нагоди 210-ї річниці з дня народження Великого Українця – 9 березня відбувся культурно-мистецький захід «Нас гуртують думи Кобзаря!», на якому представники влади, учасники зібрання поклали квіти до підніжжя пам’ятника Тарасові Шевченку. За доброю традицією відбулась акція «Прийди зі своїм Кобзарем», в якій брало участь 119 осіб, переможці акції в 6-ти номінаціях були нагороджені Кобзарями сучасного видання. На благодійній акції «Перемагаємо з Тарасом Шевченком», було зібрано 3117 грн, які будуть передані на потреби Збройних Сил України. Кожному благодійнику дарувалися підготовлені організаторами заходу світлини художніх робіт учнів мистецьких шкіл області – переможців конкурсу «Об’єднаймося ж, брати мої!». Під час заходу звучали твори Тараса Шевченка – «Розрита могила» (Катерина Самуйліч), «Реве та стогне Дніпр широкий» (хоровий колектив) з Волинського фахового коледжу культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського Волинської обласної ради, натхненно прозвучав твір «Маленькій Мар’яні» у виконанні тріо бандуристок «Дивоструни» Волинського національного університету імені Лесі Українки, цікавою була літературно-музична композиція «Пророчі слова Кобзаря» у виконанні вихованців комунального закладу загальної середньої освіти «Луцький ліцей № 28 Луцької міської ради» з посиленою фізичною підготовкою. 
 10 березня, вшанувати пам’ять Т.Г. Шевченка в 163-ті роковини його смерті зібралися представники духовенства, влади, громадськість міста. Священнослужителями Православної Церкви України відслужено панахиду для Великого сина українського народу, учасниками заходу покладено квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку. 
 Організатори заходів – Департамент культури, молоді та спорту Волинської обласної державної адміністрації, Обласний науково-методичний центр культури.
























 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"