Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Свіжий номер журналу "Яровиця"2024.01.18 15:55

 Побачив світ черговий номер науково-методичного, культурно-просвітницького часопису «Яровиця» до якого увійшли інформаційні, наукові, пізнавальні статті та художні твори. 
 Страшні реалії голодомору висвітлено в інформаційному матеріалі Українського інституту національної пам’яті. Художні твори про голодомор стануть корисними для працівників галузі у підготовці тематичних заходів. 
  Про необхідність створення національної школи живопису йдеться у статті Ігоря Мікули, старшого викладача кафедри живопису Львівської національної академії мистецтв. 
 Олена Яринчина, кандидат філологічних наук Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України, досліджує військові мотиви в українських колядках та щедрівках. 
  У статті Лариси Довгої переосмислюється викладання та вивчення навчальної дисципліни «Історія української культури» та сучасне розуміння культури у європейському контенті. Просвітянський рух на Волині розкриває Олеся Ковальчук у статті «Повчальний досвід зі столітньої давнини». 
  Тема культури і духовності розглядається у статтях Софії Терещук, Луїзи Оляндер, Зінаїди Пахолок. 
  У рубриці «Нематеріальна культурна спадщина» читач знайде цікаві дослідницькі матеріали Лідії Клімчук та Наталії Шамріцької. 
  Не залишать байдужим читача художні твори Віталія Клімчука та Віктора Гребенюка. 
  Сценарії розділу «Репертуар» стануть в нагоді працівникам клубних установ. 
  «Калейдоскоп подій» відображає культурно-мистецькі заходи ОНМЦК.
 
 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"