Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Святково-обрядове різдвяне дійство "Три празники в гості"2024.01.08 10:18

 07 січня 2024 року завершуючи цикл різдвяно-новорічних свят, відбулося святково-обрядове різдвяне дійство «Три празники в гості». Особлива атмосфера, позначена тривожним сьогоденням перетворилася в щире народне дійство, де звучали йорданські пісні, автентичні колядки і щедрівки, виконувалися і сучасні колядки, в авторських текстах відчувалася тематика воєнного часу, а ще «водили» козу, коня, ведмедя, «Маланку»… 
  У заході брали участь дорослі й дитячі колективи з Боратинської, Горохівської, Іваничівської, Камінь-Каширської, Ківерцівської, Колківської, Луцької, Любешівської, Маневицької, Павлівської, Підгайцівської, Сошичненської територіальних громад. 
  Святково-обрядове дійство це своєрідний творчий звіт, дослідження і збереження нашої духовної спадщини. На заході, що відбувся в облмуздрамтеатрі, панувала атмосфера щирості, глядачі могли збадьоритися народною впевненістю і оптимізмом щодо майбутньої перемоги. 
 У фоє театру діяла мистецька виставка творчих робіт переможців конкурсу «Волинська різдвяна містерія». Відбувалася і благодійна акція «Перемогу наближаємо разом»», адже це і є конкретною підмогою нашим військовим на фронті. Бойовий дух піднімала щира народна колядка, а зібрані кошти від акції передані Благодійному фонду «Волинський спротив» та будуть використані на закупівлю запчастин для дронів військовим частинам ЗСУ. 
 Організатори – Обласний науково-методичний центр культури, департамент культури, молоді та спорту обласної державної адміністрації.

 
   

  

  

  

  

  

  

  

  

  
 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"