Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Як охороняти і розвивати нематеріальну культурну спадщину Волині2022.08.01 13:11

1 серпня відбувся установчий онлайн-семінар «Основні інструменти охорони елементів нематеріальної культурної спадщини», який організували Центр розвитку «Демократія через культуру» (ДС) та Український центр культурних досліджень (УЦКД), на який були запрошені представники громад та носії елементів ЕКС, які нещодавно поповнили Національний перелік елементів нематеріальної культурної спадщини України.   Елемент НКС «Соломоплетіння та народна флористика Турійщини» (друга назва «Традиція соломоплетіння у Турійській громаді Волинської області») цілком заслужено і очікувано також включено до цього авторитетного реєстру.

   У спілкуванні брали участь фахівці з народної творчості, відповідальні за напрямок нематеріальної культурної спадщини Волинського обласного науково-методичного центру культури, спеціалісти Турійської селищної ради та майстри соломоплетіння Турійської громади.

Голова Експертної ради з питань НКС при Міністерстві культури та інформаційної політики Валентина Дем’ян познайомила учасників семінару з основними заходами з охорони НКС міжнародного та національного рівня, а також узгодила кроки подальшої співпраці. Член Експертної ради з питань НКС при МКІП, фасилітатор глобальної мережі ЮНЕСКО з питань НКС  Олександр Буценко детально розповів про методологію складання охоронного плану НКС у громаді.

Учасники зустрічі мали можливість обмінятися думками щодо планів роботи з охорони традицій своїх регіонів, їх інвентаризації для ефективного збереження для наступних поколінь, що нині особливо актуально.

 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"