Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Як допомогти практикам (носіям) НКС2022.05.12 13:52

12 травня відбувся практичний семінар «НКС в часи війни: алгоритм дій зацікавлених сторін та організацій культури» з підтемою: «Відстеження динаміки мінливої ситуації, роль опитування» за участю керівників обласних центрів

народної творчості та працівників, відповідальних за напрямок роботи з охорони нематеріальної культурної спадщини.

Організували вебінар Центр розвитку «Демократія через культуру» (ДС) та Український центр культурних досліджень (УЦКД), у співпраці з іншими членами Платформи.  Це є продовження низки онлайн-обговорень і тренінгів з метою об’єднання зусиль для аналізу поточної ситуації у сфері НКС та пошуку практичних рішень з охорони НКС в умовах війни.

Від Волинського обласного науково-методичного центру культури участь у заході взяли заступник директора Віталій Клімчук та провідний методист з питань охорони НКС Лідія Клімчук.

Під час семінару відбулася плідна практична робота з обміну досвідом на основі конкретних елементів НКС, що розвиваються в сьогоднішніх умовах у регіонах України. Було сформовано опитувальник для практикуючих носіїв НКС та організацій, які співпрацюють з майстрами, для визначення стану елементів НКС в умовах війни. Пропозиції, які подано від Волині, базувалися на актуальності у нинішніх умовах традиційних елементів НКС «Соломоплетіння та народна флористика Турійщини» (Турійська громада) та  «Традиція приготування мандричок» (Камінь-Каширська громада).

 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"