Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Обласний фестиваль повстанської та стрілецької пісні «За волю України»2021.09.13 11:14

     12 вересня 2021 року під стінами Новозагорівського монастиря Локачинської територіальної громади відбувся обласний фестиваль повстанської та стрілецької пісні «За волю України», присвячений 78-й річниці бою чоти «Берези».
   Фестиваль проводився з метою національно-патріотичного виховання молоді, гідного відзначення цієї події, вшанування пам’яті полеглих вояків УПА, пропагування і розвитку вокально-хорового, музичного мистецтва, творів національно-патріотичної тематики.
     Традиційно дійство розпочалося біля пам’ятного знаку борцям за самостійну соборну Україну із панахиди за загиблими воїнами, яку відслужив настоятель місцевого Храму Різдва Богородиці – отець Володимир, згодом мітинг, в якому брали участь представники політичних партій та громадських організацій.
    Учасники мітингу вшанували пам’ять полеглих за волю України хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятника загиблим у нерівному бою з фашистськими загарбниками.
   Промову виголосив голова Локачинської селищної ради Богдан Євгенович Іус. Усі виступаючі проводили паралелі між подіями далекого вересня 1943 року та сучасністю – захистом від російської агресії незалежності Української держави на сході.
   По завершенню пам’ятних заходів дійство продовжилося на сцені фестивалем повстанських та стрілецьких пісень «За волю України!», у якому брали участь кращі аматорські вокально-хорові, музичні колективи закладів культури територіальних громад області. Програма фестивалю складалася з творів героїко-патріотичної тематики минулого і сучасності, що оспівують боротьбу українського народу за свою незалежність.
   Усіх гостей фестивального дня частували кулешем.






























 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"