Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Обласне мистецьке свято «Мамина колискова» та Волинська співоча толока2019.05.08 11:22


12 травня 2019 року о 13. 00 годині у Волинському академічному обласному музично-драматичному театрі імені Т. Шевченка відбудуться заходи, приурочені Дню матері – обласне мистецьке свято «Мамина колискова» та  вперше в Луцьку Волинська ткацька співоча толока «І ткали долю матері».

         Культурно-мистецький захід проводиться з метою вшанування жінки-матері, формування духовних, сімейних цінностей, поширення волинських традицій, звичаїв, родинно-побутових обрядів та традиційних народних ремесел як збереження нематеріальної культурної спадщини.

У фойє театру – експозиція не тільки яскравих зразків волинського народного ткацтва – будуть показані обряди, де є весь процес виробництва – від вирощування льону, виготовлення ниток-пряжі до безпосереднього ткання ряден та доріжок на ткацькому верстаті.

На сцені театру лунатимуть колискові пісні у виконанні знаних на Волині виконавців та гуртів, будуть демонструватися обрядові дійства.

Тема материнства нерозривно пов’язана із виготовленням оберегів – тканих рушників, вишивок, які супроводжують українців із малих літ у широкий світ. У пропонованому заході акцентовано увагу на чинниках народного ремесла і творчості, які формують духовний світ підростаючого покоління.

Фольклорні гурти проілюструють призабуті обряди відбілювання полотна, ткацтва, виготовлення пряжі.

Красною лінією мистецького свята стане гуртова творчість волинян у формі толоки, адже наші пращури завжди були легкі на підйом заради спільної благородної справи.

Організатори дійства – управління культури, з питань релігій та національностей, Обласний науково-методичний центр культури. 
 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"