Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Перший Всеукраїнський фестиваль повстанської пісні «За Україну! За її волю»2018.10.16 15:29

Фестиваль проведено з метою гідного відзначення Дня Захисника Вітчизни та українського козацтва, річниці створення Української повстанської армії, національно-патріотичного виховання дітей та молоді, виховання свідомої громадянської позиції, відповідальності й готовності до захисту держави, пропагування творів патріотичної тематики

Дійство відбувалося на головному майдані міста із виступами мистецьких колективів волинського краю  та колективів із  Львівської, Рівненської, Тернопільської, Київської областей, міста    Києва.

Благословив дійство керуючий Волинською єпархією УПЦ Київського патріархату митрополит Михаїл. Зі словами вітання звернувся до присутніх голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко. Він, зокрема, наголосив на тому, що повстанська Волинь як ніякий регіон України має право на проведення саме такої тематичної імпрези. Це потрібно всім поколінням українців які будують державні устрої та захищають її кордони на сході.

У перший день фестивалю порадувала шанувальників мистецтва Львівська державна заслужена хорова капела України «Трембіта», ансамбль «Волиняни» Міжнародного громадського об’єднання «Волинське братство» (м. Київ), та інші цікаві й самобутні аматорські колективи.

У рамках фестивалю діяли локації «Повстанський курінь», де з кожного регіону було представлено в експозиціях історію повстанського руху у національно-визвольних змаганнях, тематичну вокальну програму у виконанні колективів, що представляли свій курінь чи криївку, відбувалися мистецькі акції «Ми нащадки своїх героїв», «Вишивана доля України», виставка-продаж тематичної літератури «У боротьбі за славу і честь», діяла цікава фотозона, де на контурах літер «УПА»  було розміщено фото людей які боролися за незалежність держави.

. Повстанська й патріотична пісня лунала із Театрального майдану створюючи святковий настрій усім істинним патріотам України. Всі колективи, що брали участь у мистецькому святі  нагороджено дипломами Волинської облдержадміністрації.

Організатори свята – управління культури, з питань релігій та національностей Волинської облдержадміністрації, обласний науково-методичний центр культури.















 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"