Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

У Луцьку відбувся тематичний захід з нагоди перепоховання Тараса Шевченка2018.05.22 16:05

22 травня цього року біля пам’ятника Т.Г. Шевченку в Луцьку Обласний науково-методичний центр культури за підтримки управління культури облдержадміністрації провів тематичний захід, приурочений дню перепоховання Шевченка в Україні.

Панахиду по великому сину українського народу відслужили представники духовенства Волинської єпархії Української Православної Церкви Київського патріархату. У промові до кількасот людей, що прийшли вклонитися Кобзарю, священник відзначив, що Тарасова гора в місті Каневі, на якій його поховали, як і заповідав Тарас Григорович, є своєрідним Єрусалимом національного паломництва. 

Цікавим був виступ голови Волинської організації Національної спілки письменників України Ольга Ляснюк, в якому вона висловила своє власне  бачення  постаті Шевченка-поета.

Заслужена артистка України Галина Кажан проникливо і зворушуючи прочитала вірш лауреата національної премії України імені Тараса Шевченка Петра Скунця «Шевченкові». Студент Волинського коледжу культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського Станіслав Козік майстерно виконав і твір «Бандуристе, орле сизий» на вірш Тараса Шевченка.

У заході взяли участь громадські організації міста, молодь, учні ліцею  КЗ «ЛНВК ЗОШ-інтернат І-ІІІ ст. правознавчий ліцей з посиленою фізичною підготовкою», представники установ та влади.













 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"