Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Cвято хореографії «Танцює Волинь»2018.04.23 13:45

22 квітня у Палаці культури міста Луцька відбулося свято хореографії «Танцює Волинь». Організаторами дійства – управління культури облдержадміністрації та Обласний науково-методичний центр культури Волині.

Свято хореографії вже давно стало для постановників та учасників своєрідним екзаменом на виконавську зрілість і нові оригінальні постановки.  На сцені Палацу культури демонстрували таланти колективи із гімназій та шкіл Луцька, сільські колективи, вихованці Палацу учнівської молоді та Палацу культури міста Луцька, балетних студій та народного театру танцю. Географія виконавців не обмежувалась тільки колективами з обласного центру – були представники із міста Ковеля, Ківерці та сільський дитячий колектив із Луцького району.

У яскравій хореографічній імпрезі при переповненому залі брали участь 21 танцювальний колектив, понад 700 учасників.

Учасників свята привітав начальник управління культури облдержадміністрації Валерій Дмитрук. Він зазначив, що саме на Волині є достатньо умов і творчого потенціалу для розвитку цього складного, цікавого й самобутнього жанру.      

Свіжістю та досконалим мистецтвом хореографії запам’яталася композиція «Волинський вітальний» у виконанні зразкового аматорського ансамблю танцю «Волиняночка» Палацу культури міста Луцька. Порадували глядачів самобітнім мистецтвом зразковий аматорський ансамбль танцю «Дзвіночок» Ковельського міського НД «Просвіта», зразковий аматорський ансамбль танцю із села гірка Полонка Луцького району "Вертуни",   ансамбль народного танцю Волинського коледжу культури і мистецтв імені І.Ф.Стравінського, тему захисників Вітчизни відтворив народний театр танцю «Зорецвіт» м. Ківерці, сучасні ритми та витіюваті сюжети були показані у роботах «Художнього народного колективу» ансамблю бального спортивного танцю «Троянда» Палацу учнівської молоді м. Луцька, народного аматорського ансамблю бального танцю «Юність» Палацу культури міста Луцька, зразкового ансамблю сучасного танцю «Фаворит» НВК «Гімназія № 21, і звичайно ж, найбільш масовий і життєрадісний «Гопак» у виконанні «Художнього народного колективу» ансамблю народного танцю «Радість» Палацу учнівської молоді м. Луцька.

Всі колективи, що взяли участь у мистецькому святі, показали високу виконавську майстерність, оновлений репертуар, актуальність теми та одержимість у відданості вибраному хореографічному жанру. Цікаві балетмейстерські роботи, високу майстерність продемонстрували народний аматорський ансамбль танцю «Волинянка» та зразковий аматорський ансамбль танцю «Волиняночка» Палацу культури міста Луцька.

На святковий концерт було запрошено воїнів АТО, які перебували в зоні проведення бойових операцій. Глядачі, стоячи, довгими і щирими оплесками дякували їм за мужність та героїзм.

Всім керівникам хореографічних колективів було вручено подяки управління культури облдержадміністрації та Обласного науково-методичного центру культури.
















 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"