Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Вшанували Великого Кобзаря2018.03.12 11:48

Сотні лучан зібралися біля пам'ятника великого Кобзаря, що на проспекті Волі, аби вшанувати видатного українського поета, чудового художника, людину, якій Всевишній дав талант випереджати час і нести народу своє бачення істини. Серед нихпредставники місцевої влади, депутати обласної та міської рад, представники громадських організацій, студентська та учнівська молодь.

Розпочалися урочистості з покладання квітів до пам'ятника Тараса Шевченка. Потому перед присутніми виступили представники творчої інтелігенції, науковці, які говорили про роль творчості Кобзаря, значущість його слів у нинішні часи, декламували його твори. З новою силою зазвучали рядки легендарного вірша “Думи мої”, а також “Заповіту”, який декламували німецькою та англійською мовами.

Традиційно, лучани на майдан прийшли з власними “Кобзарями”. В акції «Мій «Кобзар» цьогоріч брали участь 88 громадян. Наймолодшому учаснику акції лише 7 місяців, це маленький Матвійко із родини Жучків. А найповажнішому, Володимиру Поліху – 87. Найдавніші видання були датовані 1893-м та 1914-м роками.

Після оголошення підсумків акції, представники міської та обласної влади вручили учасникам акції пам’ятні «Кобзарі» сучасних видань.

Завершилися урочистості спільним виконанням Державного Гімну України та пам’ятною світлиною біля пам'ятника Т.Г. Шевченка.

Організатори дійства – управління культури облдержадміністрації та Обласний науково-методичний центр культури.








 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"