Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

"Берегині українського духу"2018.02.19 14:52

     18 лютого 2018 року вперше відбувся обласний тематичний захід «Берегині українського духу», присвячений Дню Українських Героїнь, проведений Обласним науково-методичним центром культури з метою вшанування жінок-героїнь, які залишили значимий слід у творенні держави і її незалежності, виховання патріотизму на прикладах служіння чину і рідному народові, почуття гордості й гідності юних українців.
     Захід проводився у Волинській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки і розпочався з покладання квітів до пам’ятника Олени Пчілки від громадських організацій та учасників свята.
     У фойє бібліотеки діяла мистецька виставка, на якій були представлені інформаційні матеріали, література, світлини відомих у світі українок-борчинь і волинських героїнь національно-визвольних змагань, які заплатили своїм життям для того, щоб Україна стала незалежною державою. Вразила присутніх на заході виставка вишивок, побутових речей, світлин з домашніх архівів політв’язнів та репресованих у Сибір під час комуністичного режиму.
     Змістовними, цінними і захоплюючими були виступи запрошених відомих на Волині активних громадських діячок – заслуженої вчительки України, заступника голови «Волинської обласної організації Всеукраїнського жіночого товариства імені Олени Теліги» Олесі Ковальчук, голови Волинської обласної організації «Союз Українок» Любові Ганейчук, співорганізаторки заходу – голови «Волинського обласного товариства політичних в’язнів і репресованих» Валентини Єгорової.
     Мистецьким подарунком для присутніх на заході були виступи талановитих митців Волині, це – заслужена артистка України Алла Опейда і заслужений працівник культури України В’ячеслав Судима, Сергій Бень, Ірина Котлицька, Ігор Баранюк, народний аматорський фольклорний колектив «Чачка» Палацу культури міста Луцька (керівник Г. Орищук), учасник фестивалю співаної поезії та авторської пісні «Оберіг 2017» Микола Іщук, читець Оксана Глушко (клуб с. Сирники Луцького району).
     Тематичний захід вийшов емоційним й зворушливим, по завершенню його глядачі щиро дякували організаторам, адже та інформація, яку отримали присутні потрібна не тільки тим, хто пережив трагічні сторінки історії, а в першу чергу молоді та підростаючому поколінню. 
     Організатори заходу:
Обласний науково-методичний центр культури, «Волинське обласне ветеранське товариство політичних в’язнів і репресованих», «Волинська обласна організація Всеукраїнського жіночого товариства імені Олени Теліги», Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки за підтримки Луцької міської ради.
 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"