Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

"Дивись у корінь!"2017.12.12 14:33

 8 грудня в експозиційній залі Обласного науково-методичного центру культури відкрито виставку дерев’яних скульптур «Дивись у корінь!». Автором дивовижних фігур є майстер із Любомля Володимир Філіпчук. Діапазон його бачення краси та досконалості природи дозволив йому помітити те, що зазвичай залишається поза увагою пересічного спостерігача. Дерев’яні корені, гілки та стовбури дерев у руках умілого майстра перетворились у яскраві образи, характери, довершені досконалості природи.

 Принагідно Володимир Філіпчук презентував свій авторський роман «Море, зорі, папіроси і любов». Дивна, на перший погляд назва книги цілком виправдана її змістом. Яскраві персонажі доби «лихих 90-их» ніби повторюють творчий принцип майстра зі створення дерев’яних фігур. Він має властивість серед сірого суспільного дна бачити унікальність і неповторність Людини з великої літери. Герой роману Віктор Пилипович працює кочегаром. До «теплого місця» сходяться, по суті, люди «дна», що втратили суспільну адекватність. Але який цікавий і своєрідний, неповторний та оригінальний їх світогляд!

 Про дерев’яні фігури та письменницький плід говорили гості експозиції – художники Володимир Жежерун, Євген Понагайба, письменники Юрій Зилюк, Сергій Цюриць. Гості презентації – Віктор Зубович, Любов Рожнова, Віталій Клімчук та інші.

 Шлях цікавої експозиції як і літературного твору буде продовжено в інших виставкових залах області та серед широкої читацької аудиторії.











 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"