Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

«Об’єднаймося ж, брати мої!»2017.12.12 13:00


ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ

НАКАЗ

м. Луцьк

   _30 жовтня 2017 року_                                                                                №_132_                           

 

 

 

Про проведення в області щорічного

Всеукраїнського конкурсу учнівської

творчості «Обєднаймося ж, брати мої!»,

присвяченого Шевченківським дням

 

 

Відповідно до Указу Президента України від 22.03.2002 №284 «Про Всеукраїнський конкурс учнівської творчості під гаслом «Об’єднаймося ж брати мої!», присвяченого Шевченківським дням та згідно з Положенням про Всеукраїнський конкурс учнівської творчості  «Об’єднаймося ж брати мої!», затвердженим спільним наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури і мистецтв України, Державного комітету України у справах сім’ї та молоді від 29.08.2003 №585/529/875, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 09.09.2003 №779/8100, з метою популяризації творчої спадщини Т.Г. Шевченка, виявлення художніх здібностей та обдарувань серед учнівської молоді

 

НАКАЗУЮ:

 

1. Провести в області Сімнадцятий Всеукраїнський конкурс учнівської творчості «Об’єднаймося ж брати мої!», присвячений Шевченківським дням у номінаціях «Образотворче мистецтво», «Декоративно-прикладне мистецтво» серед учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів. Конкурс проводиться у три етапи з листопада 2017 по лютий 2018 року (далі – Конкурс).

        2. Затвердити склад журі III етапу (обласного) Конкурсу (додається).  

3. Начальникам відділів, завідувачам секторів культури, культури і туризму райдержадміністрацій, виконкомів міських (міст обласного значення) рад, департаменту культури Луцької міської ради забезпечити проведення I, II етапів Конкурсу у встановлені терміни. Подати роботи переможців II етапу Конкурсу та заявки на участь у III етапі Конкурсу до 10-го січня 2018 року в Обласний науково-методичний центр культури за адресою: 43025, м. Луцьк, вул. Пятницька гірка, 16 тел. 77-10-39, E-mail: nmckv@ukr.net

У заявці та на зворотній стороні роботи необхідно чітко вказати:

- назву роботи;

- прізвище, імя, по-батькові учасника (повністю);

- день, місяць і рік народження учасника;

- домашню адресу та контактний телефон учасника;

- навчальний заклад учасника;

- клас (курс) учасника мистецького закладу;

- прізвище, імя, по-батькові викладача (вчителя, керівника студії тощо), контактні телефони.

Для участі у III етапі Конкурсу необхідно подати ксерокопії свідоцтв про народження учасників та копії паспортів викладачів (учителів, керівників студії тощо).

Наголошуємо, що Положенням Конкурсу не передбачено номінацію «Колективна творчість», тому роботи 2-х та більше співавторів прийматися та розглядатися на IV турі конкурсу не будуть.

Взяти до уваги, що витрати на проїзд і добові за рахунок організації, які відряджають.

4. Доручити підготовку та проведення Конкурсу Обласному науково-методичному центру культури (директор Рожнова Л.В.)

5. Обласному науково-методичному центру культури розробити та в установленому порядку подати на затвердження кошторис витрат, пов'язаних з підготовкою і проведенням ІІI туру (обласного) Конкурсу. 

6. Обласному науково-методичному центру культури організувати роботу журі та підбити підсумки Конкурсу в області (15-31 січня 2018 року). До 10 лютого 2018 року подати роботи переможців обласного етапу Конкурсу на заключний Конкурс до м. Києва.

7. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

 

 

 

Начальник управління                                                                  В. Дмитрук

 

 

 

Юфимчук 757 112

 

 

 

 

 

 

 

 

 

               ЗАТВЕРДЖЕНО 
                         Наказ Міністерства освіти                         
                         і науки України, Міністерства                                    
                         Міністерства культури                          
                         і мистецтв України,                                      
                         Державного комітету України                           
                         у справах сім'ї та молоді                                       
                         29.08.2003  N 585/529/875                 
                         Зареєстровано в Міністерстві                                                  
                         юстиції України     
                         9 вересня 2003 р. за N 779/8100  

 

 

ПОЛОЖЕННЯ
         про Всеукраїнський конкурс учнівської творчості
 
     1. Загальні положення
     Всеукраїнський конкурс учнівської творчості (далі - Конкурс) проводиться згідно з Указом Президента України від 22.03.2002 N 284 ( 
284/2002 ) під гаслом "Об'єднаймося ж, брати мої!" та присвячується Шевченківським дням.

2. Мета конкурсу

     2.1. Метою Конкурсу є популяризація творчої спадщини Т.Г.Шевченка, утвердження його духовних заповідей як важливого чинника консолідації суспільства, активізація виховної та патріотичної роботи серед учнівської молоді, збереження і розвиток інтелектуального потенціалу України, державна підтримка талановитої молоді та творчої праці вчителів,  викладачів, керівників студій тощо.

     2.2. Тема Конкурсу: "Ідея соборності України:  творчість Тараса Шевченка; народ, суспільство, держава, родина. Минуле, сучасне і майбутнє".

              3. Організація та проведення конкурсу

     3.1. Організаторами Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості є Міністерство освіти і науки України, Міністерство культури і мистецтв України,  Державний комітет України у справах сім'ї та  молоді. До участі в організації та проведенні Конкурсу залучаються представники творчих спілок, громадських та освітянських організацій.

     3.2. Для проведення 1, 2, 3-го  етапів Конкурсу на місцях утворюються організаційні комітети та журі Конкурсу.

     3.3. Склад оргкомітету та журі загальноосвітнього, професійно-технічного і позашкільного навчального закладу затверджується їх керівниками; районного (міського) оргкомітету Конкурсу та журі - спільним рішенням відповідних  районних (міських) відділів (управлінь) освіти та культури.

     3.4. Організаційний  комітет та журі Конкурсу Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва і Севастополя затверджуються спільним рішенням Міністерства освіти Автономної республіки Крим, Міністерства культури  Автономної Республіки Крим, Республіканського  комітету у справах сім'ї та   молоді   Ради міністрів  Автономної Республіки Крим,  органів управлінь освіти і науки обласних, Київської і Севастопольської міських державних адміністрацій, управлінь   культури обласних, Київської і Севастопольської  міських  державних адміністрацій, управлінь у справах сім'ї та молоді обласних,  Київської і Севастопольської міських державних адміністрацій.

     3.5. Склад Всеукраїнського журі Конкурсу затверджується спільним наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури і мистецтв України, Державного комітету України у справах сім'ї та молоді.

     3.6. У Конкурсі можуть брати участь учні 5-11(12)-х класів загальноосвітніх  та учні  професійно-технічних  і позашкільних навчальних закладів.

     3.7. Конкурс проводиться у чотирьох номінаціях: "Література", "Історія України  і державотворення", "Образотворче  мистецтво", "Декоративно-прикладне мистецтво" з 1 листопада поточного року до 25 лютого наступного року в чотири етапи:

     1-й етап  -  з 1 до 30  листопада  - у  загальноосвітніх, професійно-технічних  і  позашкільних навчальних   закладах,   за результатами  якого визначаються  по  одному переможцю  в кожній номінації;

     2-й етап -  з  1  до 31 грудня - у районних центрах і містах обласного підпорядкування,  за результатами якого визначаються  по три переможці в кожній номінації;

     3-й етап - з 10 до 31 січня - в Автономній  Республіці  Крим, обласних  центрах, містах  Києві та Севастополі,  за результатами якого визначаються по п'ять переможців у кожній номінації;

     4-й (підсумковий)  етап -  з  10 до  25  лютого - у столиці України місті Києві. Всеукраїнське журі Конкурсу підбиває підсумки та  визначає по  27  переможців у  кожній номінації (серед учнів випускних класів (курсів) визначається не більше 6 переможців).

     3.8. На Конкурс можуть  подаватися різноманітні  за  жанрами літературні   твори; дослідження з історії України та її державотворення; твори образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, формат (розмір)  і техніка  виконання яких довільні. Роботи учасників конкурсу не рецензуються і не повертаються.

     3.9. Протягом   п'яти   років роботи   учасників  Конкурсу зберігаються:

     - з номінацій "Література", "Історія України і державотворення" - у Науково-методичному центрі середньої освіти Міністерства освіти і науки України;

     - з номінацій "Образотворче мистецтво", "Декоративно-прикладне мистецтво" - у  Державному методичному центрі навчальних закладів культури і мистецтв України.

               4. Нагородження переможців конкурсу

     4.1. Переможці 1, 2 та 3 етапів Конкурсу нагороджуються дипломами та подарунками.

     4.2. Переможці 4-го етапу Конкурсу нагороджуються дипломами "Переможець Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості" та цінними подарунками.

     4.3. Учні випускних класів (курсів), які стали переможцями в номінаціях "Література"  та "Історія України і державотворення", при вступі до державних, комунальних та інших форм власності вищих навчальних закладів користуються пільгами, передбаченими для переможців 4-го етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін ("Українська мова та література", "Історія України").

     4.4. Учителі (викладачі, керівники студій тощо), які підготували переможців 4-го етапу Конкурсу, нагороджуються цінними подарунками та можуть  відзначатися  галузевими нагородами  в установленому порядку.

     4.5. Урочиста церемонія нагородження  переможців 4-го етапу Конкурсу та вчителів (викладачів,  керівників студій тощо), які їх підготували,  відбувається за  участю представників регіонів  на Тарасовій горі в Шевченківському  національному   заповіднику (м. Канів Черкаської області).

     4.6. Нагороди та подарунки переможцям 4-го етапу Конкурсу  та вчителям (викладачам, керівникам студій тощо), які їх підготували, вручаються   головою  Організаційного   комітету та головою Всеукраїнського журі Конкурсу.

     4.7. Міністерство освіти і  науки  України, Міністерство культури і мистецтв України,  Державний комітет України у справах сім'ї та  молоді сприяють  організації  виставок та  публікації творчих робіт переможців 4-го етапу Конкурсу.

     4.8. Роботи переможців 3-го  етапу Конкурсу приймаються  на розгляд Всеукраїнського журі щорічно до 10 лютого.

     4.9. Роботи з поміткою "Всеукраїнський конкурс учнівської творчості" надсилаються за адресами:

     - з номінацій "Література", "Історія України і державотворення" - Науково-методичний  центр  середньої освіти Міністерства освіти   і науки  України,  вул. Сагайдачного,  37, м. Київ, 04070;

     - з номінацій "Образотворче мистецтво", "Декоративно-прикладне мистецтво" -  Державний методичний  центр навчальних закладів культури і мистецтв України, вул. Архітектора Городецького, 1/3, м. Київ, 01032.

     4.10. У супровідних документах необхідно чітко вказати назву роботи,  прізвище, ім'я та по батькові учасника, дату народження, повну домашню адресу,  назву навчального закладу, клас (курс), а також прізвище, ім'я, по батькові вчителя, викладача, керівника студії, який його підготував до участі в Конкурсі.

 Директор департаменту загальної

 середньої та дошкільної освіти                                                       П.Б.Полянський

 

Начальник відділу  навчальних закладів

 Міністерства культури  і мистецтв                                               Ю.Л.Афанасьєв

 

Заступник Голови  Державного комітету

 України у справах  сім'ї та молоді                                                   З.П.Кияниця

 

 

 

 

 

 

 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"