Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Леся Українка зібрала українців2017.08.01 14:33

 Першого серпня а Театральному майдані Луцька відбувся  тематичний захід «І лунає одважно голосна її пісня», приурочений дню пам’яті великої дочки українського народу Лесі Українки, панахида та покладання квітів до пам’ятника  поетеси. Участь у заході взяли представники міської та обласної влади, представники духовенства, письменники, літературознавці та громадськість міста.
  Священнослужителі УПЦ КП відправили панахиду поблизу пам'ятника Лесі Українці.
 Присутні взяли участь у покладанні квітів.
  До учасників заходу звернулася голова Волинської крайової організації Всеукраїнського товариства “Просвіта” імені Тараса Шевченка Людмила Стрільчук. У своєму виступі вона акцентувала увагу на тому, що сильне слово, яким володіла Леся Українка, допоможе нам усім стати тими лицарями, яким була для України ця тендітна жінка.
  Твори Лесі Українки прозвучали з вуст учениці гімназії №4 ім. М. Левицького Христини Кулієвої та методиста-бібліотекаря Східно-Європейського університету ім. Л. Українки Світлани Кресак.
  На театральному майдані було представлено експозицію літератури про видатну землячку та твори волинських письменників від книгарні "Освіта", видавництва "Надстир’я", "Ключі" та "Терен". Окремо було представлено акцію «Благословенне слово, що гартує!» – крилаті вислови поетеси які зримо, подібно дороговказу, ведуть усіх сущих українців до прозріння справжньої духовної істини.
 Організатори дійства – управління культури облдержадміністрації, обласний науково-методичний центр культури.



















 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"