Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

«Вовчак – Волинська Січ»2017.07.24 12:48

  23 липня 2017 року в урочищі Вовчак Турійського району відбувся обласний фестиваль патріотичної пісні «Вовчак – Волинська Січ», який проводиться передусім задля пам’яті та пошанування полеглих за волю, єдність і свободу України, національно-патріотичного виховання громадян, особливо дітей та молоді, популяризації кращих повстанських пісень та створення нових сучасних патріотичних творів.

Організатори фестивалю – управління культури облдержадміністрації, Обласний науково-методичний центр культури, відділ культури Турійської райдержадміністрації,  районний будинок культури за підтримки Турійської районної ради та районної державної адміністрації.

           В урочище Вовчак, на особливе історичне місце, місце героїчної боротьби українського народу за свою Незалежність зібралося багато і  учасників, і глядачів – 29 колективів, близько 300 учасників та біля півтори тисячі глядачів. Колективи аматорського мистецтва – вокальні, фольклорні, музичні, читці, солісти-вокалісти із Горохівського, Іваничівського, Володимир-Волинського, Ковельського, Луцького, Камінь-Каширського, Рожищенського, Маневицького, Любомльського, Локачинського, Турійського районів, міст Луцька і Володимира-Волинського дарували глядачам героїчні та зворушливі повстанські, стрілецькі, козацькі пісні, сучасні твори, що відображають героїчну боротьбу українських захисників за свободу та Незалежність на сході країни.

         Відкрили обласний фестиваль перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик, голова Турійської районної ради Ольга Черен, директор Обласного науково-методичного центру культури Любов Рожнова, голова Локачинської райдержадміністрації Віктор Дудечко. З привітальним словом до учасників та гостей фестивалю звернувся голова журі, директор-художній керівник заслуженого народного ансамблю пісні і танцю України «Колос», народний артист України Олександр Огородник.         Гостями фестивалю були члени братства ОУН-УПА та хоровий колектив «Нескорені» з міста Червонограда Львівської області.

         Впродовж заходу діяла мистецька акція-продаж виробів майстрів народного мистецтва, – Валентина Якимчук, майстриня соломоплетіння з Турійська та заслужений майстер народної творчості України Володимир Кусик (гончарство, м. Луцьк). Вони проводили цікаві майстер-класи, які зібрали навколо себе багато і дорослих, і дітей.

            На фестивалі панувала щира, зворушлива атмосфера, він був цікавим, тематичним, патріотично наповненим, став значним дійством із утвердження національної свідомості, збереження та відродження духовної та історичної спадщини українського народу.








 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"