Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

"Золоте зернятко" на "Острові дитинства"2016.05.27 09:29


Захід традиційно відбуватиметься у готельно-ресторанному комплексі «Острів».  Cвято приурочать до міжнародного дня захисту прав дітей. 

Так, на території комплексу буде кілька сцен та тематичних зон.

Зокрема, чимало цікавого відбуватиметься на головній сцені. Основне дійство – обласний фестиваль-конкурс «Золоте зернятко».

Представник обласного науково-методичного центру культури Вікторія Лопанова розповіла, що кілька років фестиваль-конкурс не проводився, а цього року дійство вирішили відновити. До конкурсу долучають талановитих дітей із сіл, адже на Волині діє 775 творчих колективів, не враховуючи художників, майстрів декоративно-прикладного мистецтва. Тож мета «Золотого зернятка» – виявити і підтримати талановиту молодь із сіл, допомогти їй самореалізуватися.

Конкурс відбуватиметься у трьох вікових категоріях: шість–дев'ять років, десять–тринадцять років та тринадцять–вісімнадцять років. Вони демонструватимуть хореографічні постановки, співатимуть та презентуватимуть вироби декоративно-прикладного мистецтва. Оцінювати творчість юних талантів буде журі на чолі з Аллою Опейдою.

На ще одній сцені впродовж дня діятиме зелений театр. Окрім того, буде ляльковий, пальчиковий театр.

Керівник творчої студії Наталія Журавльова розповіла, що на «Острові дитинства» виступатиме учасниця проекту «Голос Діти» Аліна Веселовська, а також дорослі й дитячі творчі колективи.

Мистецький пленер організують вихованці Луцької художньої школи. Директор закладу Іван Гаврилюк пригадав минулорічний фестиваль і запевнив, що його вихованці стимулюватимуть усіх дітей до творчості в усіх її проявах. «Ми намагатимемося створити ауру відпочинку і добра», – наголосив він.

На території «Острова» проводитимуть також сімейний квест. Основна його мета – влаштувати рухливе і водночас інтелектуальне спільне дозвілля для дітей і батьків.

Для батьків діятиме окрема локація – психологічна майстерня. Групи мам або тат по восьмеро людей, за допомогою релаксу, йоги, психоаналізу, вправ досвідчені психологи навчатимуть любити дітей.


Окрім того, увечері всіх чекає шоу-програма: колектив «Чачка», дискотека від Сергія Скулинця та гурту «Шанс-мюзік». А зірковим гостем фестивалю стане Анастасія Приходько та рок-формація «Саме той».

Зауважимо, що фестиваль благодійний. Сюди відпочити приїдуть діти сироти; діти, позбавлені батьківського піклування; діти з особливими потребами та діти учасників АТО.

Із одинадцятої години від РАЦСу щопівгодини вирушатимуть безкоштовні автобуси, які доставлять батьків і діток в Озерце. А до самого комплексу малечу возитимуть на байках.

 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"