Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Сила нескорених – у патріотичному фестивалі2015.10.15 11:50

Вперше українці відзначили на державному рівні День захисника України. Указом президента України цей день вважається святковим і вихідним. Проте для аматорів сцени Волинського краю Покрова Пресвятої Богородиці стала насиченим фестивальним днем національно-патріотичного спрямування.  Обласний мистецький фестиваль «У піснях мого народу – доля України» відбувся цього разу в комплексі відпочину «Мальованка», зібрав кращі аматорські мистецькі колективи Волині, продемонструвавши активну патріотичну позицію українців, почуття гордості за героїчне минуле та патріотичне сьогодення свого народу.

Організатори культурно-мистецького дійства – управління культури Волинської облдержадміністрації та Обласний науково-методичний центр культури. В рамках свята відбулася фотовиставка «Моя країна – Україна» під гаслом «Сила нескорених» та виставка самобутніх творів майстрів декоративно-прикладного мистецтва «Не кане в лєту древнє ремесло», учасники свята створювали браслети-обереги для учасників АТО, що борються на Сході за єдність України.

З вітальним словом до присутніх звернулися радник голови обласної державної адміністрації Олександр Степанков, начальник управління культури облдержадміністрації Валерій Дмитрук, голова Рожищенської райдержадміністрації Інна Гайворонська, депутат обласної ради Віктор Прокопчук, отець Сергій. Вони  акцентували увагу учасників та гостей фестивалю на ідейній значимості нового державного свята. Адже народне мистецтво завжди йшло в авангарді духовності нації, визначало її автентичність та самобутність. Саме народна творчість надихає людей на трудові звершення і патріотичні почуття у такий нелегкий для країни час. 

На святі патріотичної пісні виступали аматорські колективи з Луцького, Ківерцівського, Маневицького, Любомльського, Ковельського, Камінь-Каширського, Рожищенського районів, міста Луцька – вокальні, фольклорні, естрадні гурти, хорові колективи, окремі солісти та виконавці. У програмі фестивалю звучали козацькі, повстанські, стрілецькі та сучасні патріотичні пісні (авторські, сучасних українських композиторів). Особливо вразив глядачів виступ юних «бандерівців» із зразкового театру української пісні «Джерельце» з міста Моршин Львівської області під орудою заслуженого працівника культури України Ірини Король. Діти в національних одностроях і бутафорською зброєю проілюстрували славні сторінки історії становлення держави посередництвом мистецьких засобів.

 

Меценатом свята у рекреаційно-оздоровчому комплексі «Мальованка»  традиційно виступив депутат Волинської обласної ради Віктор Прокопчук.


 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"