Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Леся Українка знову зібрала українців2015.02.25 13:56

 25 лютого, в день народження видатної української поетеси Лесі Українки, на Театральному майдані зібралося чимало шанувальників її творчості, патріотів та продовжувачів  відбудови української держави. Представники обласної та міської влади, творчих спілок журналістів, письменників,  інтелігенція поклали квіти до пам’ятника.

Професор СНУ ім. Лесі Українки Марія Василівна Моклиця порівняла працю великої землячки із трудами Сізіфа, котрий щоденно і наполегливо йшов до мети. Адже ця, на вигляд тендітна жінка, уособлювала собою перемогу духу над тілом і вірила в перемогу початої справи. Наше сьогодення ще і ще раз нагадує про взірець справжньої боротьби за свободу та незалежність образом Лесі Українки. Пані Марія закликала усіх присутніх бути гідними таких українців і висловила тверду переконаність, що рідна земля і надалі продовжує народжувати сильних і яскравих її земляків.

Поет Микола Сидорчук, член СПУ, прочитав власний твір присвячений Лесі і висловив переконання в тому, що ця жінка і досі тримає на власних плечах архітектуру справжнього українства і вселяє у наші серця оптимізм майбутнього держави.

На літературному мітингу прозвучали твори Лесі Українки у виконанні лауреатів обласного конкурсу читців «Мій любий краю», що відбувся з нагоди річниці поетеси у с. Колодяжному. Натхненно і проникливо вони звучали у виконанні студента Волинського державного училища культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського Ігоря Дрозди та Дарини Сцьольної із Горохівського РНД «Просвіта».

По завершенні заходу біля пам’ятника у Палаці культури міста Луцька відбулась літературно-мистецька година «Грай, моя пісне!» творчими силами ВДУКіМ.

Літературно-мистецький мітинг було організовано управлінням культури облдержадміністрації та Обласним науково методичним центром культури.











 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"