Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

У піснях мого народу – доля України2014.10.15 08:50

З привітальним словом перед учасниками та глядачами виступила заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець. Вона акцентувала увагу на важливості духовного єднання людей на основі мистецьких творів. Насамперед в останні часи змінилося ставлення українців до виконання державного гімну та вшанування національної символіки. Патріотична пісня покликана не тільки піднімати бойовий дух, а й об’єднувати людей навколо світлої мети розбудови та зміцнення держави, її самостійності та непохитної віри у перемогу, – відзначила Світлана Євтихіївна.

Святковий молебень та благословення фестивальному дійству пролунало з вуст священиків Луцького Свято-Троїцького собору. Настоятель храму о. Володимир порівняв щиру патріотичну українську пісню із молитвою, яка у всі віки допомагала українцям долати незгоди і додавала снаги на звершення добрих справ.

Впродовж мистецького заходу діяла фотовиставка народного фотоаматорського клубу «Промінь» під назвою «Моя країна – Україна», відбувся конкурс дитячого малюнка «Солдату для перемоги!» для бійців, що воюють на Сході, діяла виставка народних майстрів декоративно-прикладного мистецтва «Не кане в лєту древнє ремесло», відбувалась благодійна акція зі збору коштів та теплого одягу для потреб української армії.

Мистецькі аматорські колективи з кожного району області демонстрували вокальні, хорові твори патріотичного характеру, виконували повстанські пісні, авторські, звучало художнє слово. Насправді літня тепла погода сприяла наповненню головного майдану міста вдячними глядачами, які із задоволенням знайомились із творчим доробком аматорських колективів області.

 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"