Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Обласний фестиваль патріотичної пісні2014.09.19 09:49


ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ

НАКАЗ                          

 

_16 вересня 2014 року_                    м. Луцьк                                           №_96__

 

Про проведення обласного фестивалю

патріотичної пісні "У піснях мого народу –

доля України"

 

 На виконання Регіональної програми розвитку культури, мистецтва                    і туризму в області на 2011–2015 роки, схваленої рішенням Волинської обласної ради від 03.03.11 №3/13, з метою посилення патріотичного виховання підростаючого покоління,  вшанування полеглих за волю, єдність і незалежність України, пропагування творів патріотичної тематики минулого і сьогодення, популяризації української патріотичної пісні, подальшого розвитку національного вокального та вокально-хорового мистецтва

 

НАКАЗУЮ:

        1. Провести  14 жовтня 2014 року обласний фестиваль патріотичної пісні У піснях мого народу – доля України на Театральному майдані міста Луцька (далі – фестиваль). Початок о 13.00 год.

2. Затвердити Умови  підготовки та проведення обласного фестивалю  У піснях мого народу – доля України (додаються).

3.  Організацію та проведення фестивалю доручити Обласному науково-методичному центру культури (Рожнова Л.В.).

4. Обласному науково-методичному центру культури розробити та в установленому порядку подати на затвердження кошторис витрат та забезпечити вирішення організаційних питань, пов'язаних з підготовкою і проведенням фестивалю.

5. Начальникам відділів культури, культури і туризму райдержадміністрацій, виконкомів міських (міст обласного значення) рад, директорам методичних центрів, початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів області провести відповідну роботу щодо якісної підготовки та забезпечення участі колективів та окремих виконавців в обласному фестивалі.

6. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

 

Начальник    управління                                                                 В.Дмитрук

                                                                  ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                  Наказ управління культури

                                                                  облдержадміністрації

                                                                  16 вересня 2014 року 96

 

 

 

У М О В И

проведення обласного фестивалю патріотичної пісні

У піснях мого народу – доля України

 

Загальні положення

 

          Обласний фестиваль патріотичної пісні У піснях мого народу – доля України, проводиться 14 жовтня 2014 року на Театральному майдані м.Луцька (далі – обласний фестиваль). Початок о 13.00 год.

         Організатори – управління культури облдержадміністрації та Обласний науково-методичний центр культури за підтримки Волинської обласної державної адміністрації, обласної ради, Луцької міської ради.

         Мета фестивалю – патріотичне виховання дітей та підлітків, молоді,  вшанування полеглих за волю, єдність і незалежність України, популяризація творів патріотичної тематики минулого та сьогодення.

 Основні завдання фестивалю:

 – популяризація української патріотичної пісні як дієвого засобу виховання молоді, подальший розвиток національного вокально-хорового мистецтва;

– збагачення репертуару високохудожніми творами патріотичного спрямування;

– привернення уваги широких кіл громадськості області до культурно-виховних заходів, орієнтованих на популяризацію кращих зразків вокально-хорового мистецтва патріотичної тематики;

– обмін творчими досягненнями, досвідом роботи серед керівників художніх колективів та окремих виконавців.

 

                                            Умови проведення конкурсу

         У фестивалі, окрім вокально-хорових колективів, солістів-вокалістів беруть участь музичні, театральні колективи, читці, фольклорні гурти, хореографічні та вокальні ансамблі малих форм, ансамблі народної пісні та музики, вокально-інструментальні ансамблі, окремі виконавці  різних вікових категорій, які представляють заклади культури, початкові спеціалізовані мистецькі навчальні заклади.

         Програму обласного фестивалю складають авторські героїко-патріотичні пісні, українські народні пісні (історико-патріотичні, козацькі, стрілецькі, повстанські), інструментальні твори, уривки з вистав, хореографічні та літературно-музичні композиції героїко-патріотичної тематики.

         Під час фестивалю відбуватимуться концертні виступи колективів та окремих виконавців на Театральному майдані м. Луцька, діятиме виставка майстрів народного мистецтва "Не кане в лету древнє ремесло", яка покликана продемонструвати багатство волинського народного мистецтва, спадковість поколінь. Проводитимуться майстер-класи із різноманітних жанрів традиційного народного рукомесництва.

         Діятиме фотовиставка "Моя країна - Україна".

 

         Заявки на фестиваль подаються до 1 жовтня 2014 року за адресою: Обласний науково-методичний центр культури, 43025, м.Луцьк, вул. Пятницька гірка, 16. Контактні телефони: 771 039, тел./факс 723 546.

 E-mail: nmckv@ukr.net

 

Нагородження учасників

 

Аматорські та професійні колективи, окремі виконавці будуть нагороджені дипломами управління культури облдержадміністрації, записуються для передач по обласному радіо і телебаченню.

 

 

 

 

 

 

 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"