Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Персональна виставка Івана Бойка "Наш Тарас"2014.03.28 15:17

Виставку було організовано Обласним науково-методичним центром культури Волині.

Твори Тараса митець інтерпретував до актуальності сьогодення. Понад три десятки робіт дивляться на відвідувачів очима шевченкових героїв і передають у погляді кобзареву мудрість, пророцтво і заклик до боротьби за волю.

 

Іван Бойко – своєрідний митець. Він ніколи не творив у власній майстерні, рамки його картин не були в сріблі-златі. Його творчість бере глядача змістом і внутрішнім наповненням. Його рукою із небуття відтворились візуально церкви Волині, старі архітектурні форми міст і містечок Волині.

       Я колись мав аж три фотоапарати «Зеніт», – розповідає Іван, – фотографував напівзруйновані будинки, храми, допоки не вкрали якісь лихі люди мої технічні засоби. Довелось усе створювати олівцем…

Ось так і йде по життю художник Іван Бойко, створюючи власними руками та уявою художні образи та забуті витвори людських рук – млини-вітряки, храми, будинки.

Письменник Сергій Цюриць повідав присутнім про спартанське життя художника, який зовсім не вибагливий до побуту, але має багату неповторну уяву і рятує, витягуючи з небуття, втрачені скарби народного зодчества.

Кандидат філологічних наук Віктор Зубович (організатор виставки) розповів, з якою приємністю спілкується з художником і вважає цю виставку однією із тих, що мають побачити глядачі найближчими роками. Буквально навздогін цієї імпрези має побачити світ буклет Шевченківської виставки, що відбулась.

Директор обласної бібліотеки для юнацтва Марія Мах розповіла, що завжди раді допомогти Івану Васильовичу літературою, особливо історичною, коли він збирає матеріали для циклу картин тієї чи іншої епохи. Своєрідність художника і його творчий доробок служить читачам бібліотеки наочним матеріалом.

Заступник директора Обласного науково-методичного центру культури Віталій Клімчук визначив для Івана Бойка категорію митця як ситого, а не голодного. Бо сучасні майстри пензля мають і майстерні, і виставки, і гроші. А Іван багатший за них тим, що ніколи не відчував бідності та голоду в ідеях, проектах та задумах, які найефективніше приносять користь суспільству.

Виставка у приміщенні волинської обласної бібліотеки для юнацтва експонуватиметься без будь яких обмежувальних термінів. Адже Тарас Шевченко, як і його послідовник Іван Бойко явно не вписуються в часові рамки сучасної кон’юнктури. Їм притаманна щира відданість істинним ідеалам духовності суспільства.

 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"